درست است که رعایت بهداشت مو ها، شستشو و شانه کردن آن مهم است اما شپش یک مشکل بهداشتی نیست و بیشتر جنبه فرهنگی دارد. بچه ای که آموخته هر کس باید شانه مخصوص داشته باشد از کلاه و شال گردن کسی استفاده نکند و بهداشت را رعایت کند کمتر در معرض مشکلات این چنینی است ولی شپش را در هر طبقه اجتماعی و اقتصادی می بینیم و ابتلای بچه ها به این مشکل شایع که نه فقط در ایران بلکه در جهان گسترده است،نباید باعث آشفتگی خانواده ها و سرزنش آنها شود.
شپش سر یک انگل خارجی است و ابتلا به آن در مدرسه شایع است، بنابراین آگاهی از نشانه های این بیماری در مدارس، گامی مثبت در راستای کنترل بیماری محسوب می شود؛ شپش سر، یک حشره ریز، اندازه دانه کنجد است که بال نداشته و برای زنده ماندن باید بین موهای سر انسان زندگی کرده و تخم گذاری کند و از خون پوست سر تغذیه کند. اندازه آن یک تا دو میلی متر و دارای شش پا بوده که قادر به چنگ زدن به مو است، اما توانایی پریدن ندارد و به طور تقریبی، هر چهار ساعت یک بار از خون تغذیه می کند.
با توجه به اهمیت جلوگیری از شپش(پدیکلوز) در جامعه و مدرسه مربی بهداشت دبستان پسرانه امام حسین (ع) واحد ۴ سرکار خانم خواجه توصیه به رعایت بهداشت فردی، استفاده نکردن از شانه، برس و کلاه دیگران، تاکید به استفاده از کاور پلاستیکی جهت جاگذاری لباس های گرم دانش آموزان در فصل سرما نمودند و از روز یکشنبه مورخ ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۰ مربی بهداشت اقدام به کنترل منظم موی سر دانش آموزان نمودند.