هفت توصیه برای ترغیب فرزندتان به انجام مشق شب

1- مسئولیت تکالیفشان رابه خودشان بدهید

به بچه هایتان مسئولیت و مالکیت تکالیف شان را واگذار کنید.بچه ها باید کاملاً درک کنند که انجام تکالیف مدرسه ، کار آنها و یکی از اولویت هایشان است. خودتان را زیاد در انجام کارهایشان درگیر نکنید، چون هرچه والدین احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند ، بچه مسئولیت کمتری احساس می کنند.

2-اهمیت تکالیف را به او بگویید

بسیاری از بچه ها به تکالیف مدرسه به عنوان مانعی برای انجام کارهای جالبی که می خواهند پس از مدرسه انجام بدهند نگاه می کنند. بعضی هایشان تکالیف را تکرار بی انتهای چیزهایی می دانند که در مدرسه انجام داده اند. فرزندتان باید دلیل و اهمیت انجام تکالیف مدرسه را بدانند. بنابراین خیلی آرام و منطقی در این باره با او گفتگو کنید ضمن اینکه تفریح و بازی در دوران مدرسه از برنامه زندگی فرزندتان حذف نکنید   اما یادتان باشد با کلاس های فوق برنامه فراوان هم فرزندتان را آنقدر خسته نکنید که دیگر توانی برای انجام کارهای مدرسه نداشته باشد.

3-جایزه و تنبیه برای تکلیف در نظر نگیرید

هیچ گاه برای انجام تکالیف مدرسه، جایزه و تنبیه در نظر نگیرید .این مسائل تمرکز او را از روند آموزش منحرف و استرس بیشتری برایش ایجاد می کند، زیرا تلاشش را به جلوگیری از تنبیه یا دریافت جایزه معطوف می کند. حتی بدتر از این ، او ممکن است خیلی زود به این نتیجه برسد که تنبیه زیاد هم بد نیست و جایزه خیلی هم عالی نیست، پس همچنان به دلخواه خود عمل می کند.

4- با معلم ارتباط برقرار کنید

با معلم فرزندتان ملاقات کنید تا درکی   درست از تکالیفی که باید انجام بدهد و زمانی که باید صرف آنها کند ، داشته باشید.مطمئن شوید فرزندتان در کلاس و مدرسه ، هیچ مشکلی ندارد و تنها مسئله انجام تکالیف اوست. گاهی اوقات بی میلی به انجام تکلیف ، نشانه وجود مشکلی بزرگتر در مدرسه است؛ بهترین کار این است که ابتدا این احتمال را در نظر بگیرید.

5-با کاغذ سرو کار داشته باشید

زمان انجام تکالیف را طوری تنظیم کنید تا شما هم در آن زمان کارهایی مانند خواندن کتاب و روزنامه یا حتی پرداخت قبض ها را که با کاغذ سرو کار دارد، انجام بدهید. اگر امکان دارد با فرزندتان پشت یک میز بنشینید ، نزدیک او باشید تا به سوالاتش پاسخ دهید اما بیشتر روی کار خودتان متمرکز باشید. حضور شما، فرزندتان را به انجام تکالیفش تشویق می کند اما حواستان باشد که این حضور ، جنبه نظارت پیدا نکند؛ یعنی مدام حواستان پی تکلیف او و دست خطش نباشد، به او ایراد نگیرید و نقش حل المسائل را برایش بازی نکنید تا خیالش از بابت جواب همه سوال هایش راحت باشد.

6-فرزندتان را درگیر رقابت نکنید

اگر احتمال می دهید میزان تکالیف فرزندتان بیتر از توان بچه ای به سن اوست، حتما با معلمش در این باره مشورت کنید.ضمن این که خودتان تکالیف بیشتری برای او تعیین نکنید و خانه را به مدرسه دومی که مدام باید نگران درس پس دادن در آن باشد ، تبدیل نکنید. فرزندتان را درگیر رقابت بی پایان با هم کلاسی ها و دوست و آشنایان نکنید. بچه ها هر چه بیشتر احساس فشار کنند ، میزان اطمینان شان به توانایی های خود و در نتیجه انگیزه شان برای تلاش کمتر خواهد شد.

7-توقعات تان واقعی باشد نه رویایی

در آخر یادتان باشد که بچه ها شخصیت های متفوتی دارند.نگرانی شما درباره نحوه عملکرد تحصیلی فرزندتان طبیعی است اما بعضی از بچه ها پرشور و هیجان تر و دارای انگیزه شخصی بیشتری هستند و بعضی ها ، کمتر .

مراقب باشید توقعات تان منطقی باشد نه رویایی. اهداف خود را برای موفقیت های فرزندتان بر اساس توانایی های واقعی او پایه گذاری کنید نه براساس آن چه می خواهید باشد

تهیه کننده و تایید کننده مطلب : جناب آقای حسین علیخانزاده مدیریت محترم آموزشگاه


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 20/20