چگونگی رفتار با کودکان بیش فعال

بیش فعالی یکی از اختلالات شایع در میان کودکان می باشد که هشت تا ده درصد از کودکان دچار این اختلال هستند. اختلال بیش فعالی در دسته اختلالات جسمی و روحی به شمار می آید و علائم و نشانه های این اختلال در کودکان تا سن هفت سالگی نمایان می شود. ولی مختص به هیچ سن خاصی در کودکان نیست حتی در برخی نوزادان نیز علائم و نشانه های آن دیده می شود. اختلال بیش فعالی در پسران بیشتر دیده می شود. از جمله علائم و نشانه های اختلال بیش فعالی می توان به اضطراب و انزوای اجتماعی، مشکلات تحصیلی، یادگیری کم و مشکلات رفتاری اشاره داشت. امروزه بسیاری از والدین (بخصوص مادران) از اختلال بیش فعالی کودک خود رنج می برند و نحوه صحیح رفتار با کودک مبتلا به بیش فعالی خود را نمی دانند. برای یادگیری رفتار صحیح با کودکان بیش فعال، حتما این مقاله را بخوانید.

روش رفتار صحیح با کودکان بیش فعال

امروزه تکنیک ها و روش هایی برای برخورد با کودکانی که دارای بیش فعالی هستند وجود دارد تا والدین بتوانند همراه با درمان، از این تکنیک ها برای کاهش مشکلات فرزند و خودشان استفاده نمایند که در ادامه راه کارهایی برای داشتن رفتار صحیح با کودکان بیش فعال آمده است.

رفتار صحیح با کودکان بیش فعال | نحوه نگرش و افکار خود را تغییر دهید

رفتارهای کودک ناشی از اختلال بیش فعالی می باشد و کارهایش از روی قصد و عمد نیست. قبول این مسئله قبول بسیاری از کارهای فرزندتان را برای شما راحت تر می کند. سعی کنید ویژگی ها و توانایی های خوشایند کودکتان را جست وجو کنید و هر چقدر می توانید اطلاعاتتان را در مورد این بیماری بیشتر کنید تا بهتر بتوانید به او کمک کنید

رفتار صحیح با کودکان بیش فعال | گوش کردن و صحبت کردن با او را بیاموزید.

سعی کنید همیشه با فرزندتان رابطه داشته باشید و حتی اگر می توانید این رابطه را در زمانی که به اختلال او پی می برید قوی تر کنید. در زمانی که با کودک خود صحبت می کنید به حرف هایش به دقت گوش دهید در زمان صحبت کردن به چهره و چشمان او نگاه کنید و متناسب با سن کودک با او برخورد کنید. کودکانه و ساده با او صحبت کنید و به هدف ها و علایق او از طریق صحبت هایش پی ببرید. سعی کنید رابطه صمیمی با او برقرار کنید و احساس خود را به او بگویید. به عنوان مثال وقتی که جیغ می زند به او بگویید که وقتی جیغ می زنی من می ترسم و ناراحت می شم.

انجام صحیح کارها را به کودک خود آموزش دهید.

نباید از کودکتان انتظار داشته باشید که مانند یه آدم بالغ کار های خودش را انجام دهد و رفتار کند. باید سطح توقع خود را پایین بیاورید و به او برنامه ای قابل انجام ارائه دهید. در ادامه راه های پیشنهادی برای آموزش کارها به کودکان بیش فعال را آورده ایم

1- شروع کار را برای کودک مشخص کنید و از او بخواهید که گزارش کارهای خود را به شما بدهد.

2- انجام کار ها  و وظایف کوچک و آسانی را به آنها محول کنید به طوری که به راحتی قادر به انجام کارها باشند.

3- قوانین ساده ای برای انجام کار تعریف کنید و به صورت خلاصه شده و آسان برای آن ها توضیح دهید.

4- برنامه روزانه ثابت و با یک ساختار مشخص برای کودک در نظر بگیرید. که علایق او مانند تماشای تلویزیون، بازی و … نیز در آن موجود باشد.

5-برای انجام تکالیف مدرسه کودک برنامه ریزی کنید و از او بخواهید که در زمان مشخص شده ای تکالیف مدرسه اش را انجام دهد.

6- سعی کنید تا با رفتار خود کار های درست و غلطی را که انجام می دهد به او نشان دهید.

7- برای او پاداش در نظر بگیرید و زمانی که کاره درستی انجام داد، به او پاداش بدهید و به مرور زمان دریافت پاداش را برای او سخت تر نمایید، تا تلاش بیشتری برای دریافت پاداش نماید

8- اگر کار اشتباهی انجام داد، برای او جریمه در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر تکالیفش را انجام نداد از او بخواهید تا اتاقش را مرتب کند.

از جلسات مشاوره روانشناسی بهره مند شوید.

در میان گذاشتن رفتار کودکتان با یک مشاور و روانشناس کودک و نوجوان بهترین راه کار برای کنترل رفتار و درمان کودک مبتلا به اختلال بیش فعالی است. مشاور روانشناس می تواند راهکار های مناسب با شرایط و وضعیت که کودکتان دارد را به شما تجویز کند تا در جهت درمان و رفع مشکل کودکتان بهتر پیش بروید.

تهیه کننده و تایید کننده مطلب : سرکار خانم الناز مدحت بجنورد معلم محترم پایه سوم آموزشگاه


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 10.5/20